خود کشی چیست؟ ود چه مواقعی ممکن است فرد دست به این کار بزند؟
اقدام به کشتن خود به هر شکل و روشی که باشد، رفتاری خود تخریب گرانه تلقی می شود . خود کشی خشمی است که متوجه خود فرد می شود و معمولا در افراد افسرده ، معتاد به مواد محرک، افراد مبتلا به اختلالات روانی شدید و حاد مانند اسکیزوفرنیا، مبتلایان به افسردگی با تابلوی سایکوتیک و نیز در اختلالات روان پزشکی حاد مانند دوقطبی دیده می شود . اقدام به خود کشی می تواند واکنشی در برابر بحران پیش آمده باشد ضعف مهارت های مقابله ای (مرگ عزیزان، تجاوز شدن) مواجهه با بحران های بین فردی و طبیعی و ناتوانی در مدیریت استرس ها از دلایل عمده ی اقدام به خودکشی محسوب می شوند . روانشناس، اینکه آیا مراجع در گذشته خود کشی کرده است یا نه، دلایل اقدام چه بوده است و در حال حاضر به خودکشی فکر میکند یا نه را از فرد سؤال می کند . بررسی دلایل اقدام به خودکشی مهم است. اختلالات روان پزشکی به ویژه اختلال افسردگی شدید و مشکلات شخصیتی مانند اختلال شخصیت مرزی، فقدان یا ضعف در مهارت های مقابله ای، رویارویی با بحران های زندگی مانند فوت، ورشکستگی، ابتلا به مشکلات و بیماری های جسمانی لاعلاج، از دست دادن نزدیکان و بستگان به دلیل خودکشی یا سابقه ی اقدام به خودکشی در فرد و اعضای خانواده از دلایل مهم آن هستند . درمانگر خوب به نشانه های پرخطر مانند احساس ناامیدی، درماندگی و افسردگی شدید توجه می کند و در صورت مشاهده ی این نشانه ها فکر خودکشی را سنجش می کند .
دلیل اقدام به خودکشی چیست؟
دلیل اقدام به خودکشی هر چه باشد، نشانه ای است از عدم بلوغ شخصیتی و ابتلا به اختلالات روان پزشکی و شخصیتی . این افراد بهتر است برای درمان ارجاع شوند . هرگونه اقدام به خود کشی را جدی بگیرید . امنیت لازم را برای بیمار فراهم کنید . خانواده ها باید درگیر مراقبت از بیمار و حفظ امنیت او شوند . درمانجو باید بداند که اقدام به خودکشی نشانه ای جدی است و باید تحت نظر روانشناس و روانپزشک باشد . او تا رفع خطرهای احتمالی برای اقدام های بعدی نباید تن به ازدواج دهد .
. اگر فرد مقابل او از اقدام به خود کشی اش اطلاع دارد ولی علی رغم آن به ازدواج اصرار دارد، از او بخواهید به خود و دیگری فرصت دهد و تا زمانی که تمایل به خودکشی طرف مقابل کنترل نشده است تن به ازدواج ندهد .
. تنها در صورت درمان اختلالات سبب ساز اقدام به خودکشی و نیز کنترل خطر خود کشی، ازدواج تایید می شود .
. در صورتیکه فرد تمایلی به درمان ندارد، باید سود و زیان و پیامدهای تصمیمش را بررسی کند و با آن روبرو شود .
. پنهان کردن اقدام به خودکشی ممکن است در آینده بهانه ای برای جدا شدن توسط برخی همسران باشد .
. پنهان کردن موضوع خودکشی کمکی به حل مشکل نمی کند ، خانواده ها در درجه ی اول باید به فکر حفظ جان فرزندشان باشند و در درجه بعدی باید به فکر حفظ زندگی زناشویی فرزندشان باشند و این که چه بسا این احتمال وجود دارد که در صورت مطلع شدن فرد مقابل از موضوع خود کشی، از فرزندشان جدا شود و این خود دردسر بزرگ تری را به دنبال خواهد داشت .
.